Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

011/380-68-63

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

KOŽA

MODEL MIKROSKOPSKE KOŽE, KOSE I NOKTIJU

#J14

Težina: 0,33 kg
Dimenzije: 10 x 12,5 x 14 cm

 Model kože prikazuje mikroskopsku strukturu ljudske kože sa velikim detaljima. Uz pomoć različitih delova kože bez dlake (na primer dlana) i dlakave kože (na primer podlaktice), različiti slojevi ćelija kože, kao i ugrađene znojne žlezde, receptor za dodir, krvni sudovi, nervi i vidi se kosa sa korenom. Pored toga, model preseka noktiju na bazi pokazuje ploču nokta, ležište nokta i koren nokta.

MODEL PRESEK LJUDSKE KOŽE – 40x uvećano

#J11

Težina: 0,28 kg
Dimenzije: 24 x 15 x 3,5 cm

 Dve polovine ovog modela reljefa kože prikazuju tri sloja dlakave i bez dlake kože kako bi se razjasnile razlike u slojevima kože. Ovaj model kože sadrži detalje sa folikulima dlake, lojnim žlezdama, znojnim žlezdama, receptorima, nervima i sudovima. Ovaj model kože je odličan alat za demonstriranje anatomije ljudske kože. Odeljak kože se isporučuje na bazi.

MODEL PRESEK LJUDSKE KOŽE – 70x uvećano

#J10

Težina: 1,1 kg
Dimenzije: 26 x 33 x 5 cm

Ovaj model reljefa kože prikazuje presek kroz tri sloja kože glave prekrivene kosom. Odeljak kože pokazuje:

– Zastupljenost folikula dlake sa lojnim žlezdama
– Znojne žlezde
– Receptori
– Nervi
– Sudovi

Deo kože prikazuje anatomiju kože 70 puta veće od životne veličine. Model kože se isporučuje na bazi.

MODEL PRESEK LJUDSKE KOŽE – 3 dela, 80x uvećano

#J16

Težina: 1,8 kg
Dimenzije: 34 x 39 x 15,5 cm

 Sa prosečnom površinom od preko 21 kvm (odrasli), koža je najveći organ tela. Obrazujte se o slojevima kože i veoma važnim svrhama kojima služe koristeći ovaj visokokvalitetni model kože.

Koža je prikazana 80 puta uvećana, tako da se i najmanje strukture mogu detaljno videti. Lako se može rastaviti zahvaljujući magnetnim vezama za bolju demonstraciju i predstavlja tri najvažnija dela kože: ljudski skalp, dlan i nadlanicu.

– Mikroanatomski prikaz papilarnog sloja (npr. lokalizovan na dlanu)
– Mikroanatomski prikaz retikularnog sloja (npr. lokalizovan na zadnjem delu šake)
– Uzdužni presek kroz ljudsko skalp sa folikulom dlake i omotačem korena
– Magnetne veze omogućavaju da se tri dela lako i brzo rastavljaju

Svi slojevi kože (epidermis, dermis i subkutis) i mikroskopske strukture kao što su nervi, sudovi i taktilna tela su prikazani u anatomski tačnom prikazu.

Koža, zaštitni omotač tela:

Zdrava koža nas štiti od spoljašnjeg sveta kao vodootporni, izolacioni štit od bakterija, prljavštine i drugih stranih predmeta, ultraljubičastih zraka sunca i ekstremnih temperatura. Prepuna je nerava i omogućava nam da se slobodno krećemo i doživljavamo svet (taktilni osećaj). Nervi služe kao direktna veza spolja sa našim mozgom, a time i koža funkcioniše kao važan regulatorni indikator za regulaciju tečnosti i temperature našeg tela.

Anatomski modeli imaju jake magnete koji im omogućavaju da se pričvrste na magnetne zidne panele radi lakšeg pregleda. Ovo je posebno korisno za časove anatomije i biologije, kada se čitav razred može ukazati na određene anatomske strukture, a modeli treba da budu montirani dobro vidljivi svima. Pored toga, montaža sa magnetom omogućava brzo i lako uklanjanje nakon nastave, kada se modeli moraju ponovo odložiti.

MODEL PRESEK LJUDSKE KOŽE – 70x uvećano

#J13

Težina: 3,6 kg
Dimenzije: 44 x 24 x 23 cm

 Ovaj jedinstveni model kože prikazuje deo ljudske kože u trodimenzionalnom obliku. Pojedinačni slojevi kože su diferencirani, a detaljno su prikazane važne strukture kože kao što su kosa, lojne i znojne žlezde, receptori, nervi i sudovi. Visokokvalitetni model „skin block“ postavljen je na postolje.

Ovaj model blokova kože opisuje ljudsku kožu u 70 puta većoj veličini.

Kontakt informacije

Copyright © Didaktis 2022